Суббота, 04.05.2024, 16:39
Веб довідка
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Статті [21]
Різне [18]
Новини [47]
IT Програми [47]
Історія [53]
Особистості [23]
Відео [11]
Географія [13]
Визначення [30]
Поради [41]
Блоги [3]
Література [1]
Казки [4]
Реферати [9]
Статистика
...
Головна » Статті » Різне

Смаки українців залежать від рідної мови та місця проживання — дослідження
Смаки українців залежать від рідної мови та місця проживання — дослідження

Згідно з дослідженням соціологічної групи «Рейтинг», найулюбленішими стравами українців є борщ, вареники та страви з м’яса.

Вибір решти залежав від місця проживання респондента та мови, яку він використовує.

Такі дані опитування отримані в рамках проекту «Народний ТОП», метою якого було визначення гастрономічних уподобань співвітчизників.

Запитання звучало так: «Назвіть Ваші три найулюбленіші страви. Неважливо кухні якого народу належить страва».

Згідно з результатами дослідження, найулюбленішим став таки борщ (44 %).

Борщ

До улюблених страв увійшли також:

Вареники (18 %), зокрема, з сиром, картоплею та вишнями;шашлик (10 %), холодець (7 %), котлети (6 %) та відбивні (5 %), а також інші м’ясні страви (14 %), з них більш популярні: ковбаса, м’ясо по-французьки, смажене і тушковане м’ясо.

Вареники


Крім того, близько 7 % вважають своєю улюбленою стравою плов, 4 % — печеню. Лише 4 % опитаних вважають своєю улюбленою стравою сало; пельмені (10 %); різні страви з картоплі, зокрема, пюре (11 %) та смажена (8 %); салати «Олів’є» (11 %) та «Шуба» (4 %), а також інші салати (10 %), у т. ч. овочевий, вінегрет, грецький, крабовий, м’ясний та «Цезар»; різні рибні страви (10 %), зокрема, надають перевагу смаженій, фаршированій і заливній рибі, а також оселедцю та морепродуктам; серед випічки і десертів (9 %) перевагу надають сирникам, пирогам і пиріжкам, морозиву, сирній запіканці та фруктам.

Салат

Серед млинців (4 %) найбільш популярні з сиром; серед інших перших страв (10 %), окрім борщу, також люблять окрошку (2 %), солянку, зелений борщ, бульйон, капусняк, харчо, гороховий суп та розсольник; серед каш (4 %) — гречану, молочну, вівсяну та куліш.

Відносно «нові» для нашої країни страви, такі як піца та суші, набрали 4 % та 2 % відповідно. Причому набувають популярні вони серед молоді та людей з вищою освітою. А от борщ та «Олів’є» найпопулярніші серед менш забезпечених.

Цікавим є поділ смаків залежно від рідної мови респондента. Так, ті, хто вважають рідною українську мову, частіше серед улюблених страв називають борщ, вареники, холодець, голубці, картоплю. Респонденти, які вважають рідною російську — «Олів’є», інші салати, плов, окрошку, піцу та шашлик. Опитані, які вважають рідними обидві мови — котлети, смажену картоплю та салат «Шуба».

Жареная картошка

Аудиторія дослідження: населення України віком від 18 років і старші.

Вибіркова сукупність: 2000 респондентів.

Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face).

Категорія: Різне | Додав: admin (03.02.2014)
Переглядів: 394 | Рейтинг: 0.0/0
Веб довідка
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Copyright MyCorp © 2024