Суббота, 18.05.2024, 13:20
Веб довідка
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Статті [21]
Різне [18]
Новини [47]
IT Програми [47]
Історія [53]
Особистості [23]
Відео [11]
Географія [13]
Визначення [30]
Поради [41]
Блоги [3]
Література [1]
Казки [4]
Реферати [9]
Статистика
...
Головна » Статті » Поради

Які отруйні продукти ми вживаємо щодня?
Які отруйні продукти ми вживаємо щодня?

Сайт INFO SMI подає список найбільш поширених продуктів, які супроводжуються нас практично на кожному кроці і з якими слід поводитися більш обережно.

Мигдаль

Мигдаль вважається сухим плодом, а не горіхом, як думає більшість. Він володіє унікальним смаком і є одним з найпопулярніших інгредієнтів в приготуванні десертів та інших страв. Найароматнішим є гіркий мигдаль, який містить отруйний ціанід. Саме тому гіркий мигдаль зазвичай обробляють, щоб видалити отруту. Крім того, нагрівання також руйнує отруту. У деяких країнах, наприклад, Новій Зеландії, продаж гіркого мигдалю заборонено законом.

Кешью

Кешью представляє собою насіння, а не горіхи, які виростають з плоду або «яблука» кешью. Кешью, які продають у магазині, не є сирими і їх попередньо обробляють парою. Це роблять тому, що сирі кешью містять речовину урушіол, яку ще можна виявити в отруйному плющі, що викликає симптоми алергії. Споживання великої кількості урушіол може бути смертельним. Хоча отруєння кешью зустрічається досить рідко, робочі, які очищають горіх, часто відчувають небажані побічні ефекти, як наприклад, подразнення шкіри.

Вишня

Вишня, а також абрикос, персик і слива містять у своїх кісточках ціанід. Якщо розгризти, прожувати або якось по-іншому пошкодити кісточку, то ви піддаєте себе впливу ціаністого водню. Звичайно, якщо ви ковтнете кілька кісточок, нічого страшного не трапиться, бо наш організм може впоратися з певною кількістю ціаніду, але у великій кількості це може бути небезпечно. Симптоми легкого отруєння включають в себе головний біль, запаморочення, дезорієнтацію, тривожність і блювоту. У великих дозах це може привести до труднощів з диханням, підвищення кров’яного тиску, серцевого ритму і ниркової недостатності, аж до смертельного результату.

Вишня

Спаржа

Спаржа — це овоч, який дає плід, що, до слова сказати, отруйний. Справа в тому, що овоч — це, як правило, їстівна частина рослини, яка може бути листям, стеблом або коренем. Спаржа з давніх часів використовувалася як овоч і лікарський засіб, завдяки приємному смаку і сечогінним властивостям. Плід представляє собою невеликі червоні ягоди діаметром 6–10 мм, які отруйні для людей.

Спаржа

Помідори

Цікавий факт: в США помідори вважаються овочами, в той час як в іншій частині світу вони вважаються фруктом, або точніше, ягодою. Причиною цьому став податок на овочі, але не фрукти. Листя і стебла помідорів містять речовину звану «глікоалкалоїдом», яка може викликати крайню нервозність, головний біль і розлади шлунка. Також деяка кількість цієї речовини міститься в зелених помідорах, але зазвичай її небагато.

Помідори

Мускатний горіх

Мускатний горіх містить психоактивну речовину — мірістіцін. Занадто велика кількість цієї речовини може викликати блювоту, пітливість, запаморочення, галюцинації і головний біль. Однак не варто турбуватися. Тієї кількості, яка використовується в приготуванні страв, недостатньо, щоб привести до будь-яких з цих симптомів. Однак останнім часом підлітки використовують мускатний горіх як легкий наркотик, що нерідко має не дуже хороші наслідки.

Мускатний горіх

Категорія: Поради | Додав: admin (17.02.2014)
Переглядів: 481 | Рейтинг: 0.0/0
Веб довідка
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Copyright MyCorp © 2024