Їжу не можна запивати водою, бо це сприяє появі зайвої ваги. Відбувається це тому, що рідина послаблює слиновиділення, необхідне для процесу травлення, повідомляє Обозреватель, посилаючись на «УНІАН». Через те, що вода розбавляє травний сік у шлунку, необроблена ним їжа не проходить усі необхідні стадії травлення й починає гнити та бродити прямо в шлунку, потім токсини всмоктуються в кров, отруюючи організм. Запита холодною водою жирна їжа призводить практично до повної зупинки травної системи. При зниженні температури через холодні напої жир застигає прямо в шлунку. Категорично не можна запивати їжу газованою водою, солодким соком, чаєм, пивом, кисломолочними напоями (дієтологи вважають їх повноцінною їжею, а не напоями). Винятком є тільки сухе, бажано біле, вино. Воно стимулює процес травлення і допомагає засвоїтися їжі. Пити будь-які напої можна не раніше, ніж через 40–60 хвилин після їжі або ж за 30 хвилин до.
|