Суббота, 18.05.2024, 13:46
Веб довідка
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Статті [21]
Різне [18]
Новини [47]
IT Програми [47]
Історія [53]
Особистості [23]
Відео [11]
Географія [13]
Визначення [30]
Поради [41]
Блоги [3]
Література [1]
Казки [4]
Реферати [9]
Статистика
...
Головна » Статті » Поради

7 продуктів, які не варто зберігати в холодильнику
7 продуктів, які не варто зберігати в холодильнику

Холодильник є одним з найбільш практичних винаходів людства. Він дозволяє зберігати нашу їжу і продовжувати термін її використання.

Однак, є і такі продукти, які краще там все ж не зберігати.

Здається, що начебто, абсолютно всім продуктам буде тільки краще, якщо зберігати їх при низьких температурах, але, виявилося, що не всім із них вона піде на користь.

У деяких випадках холодне середовище шкідливе для їжі.

1. Хліб


Хліб, безумовно, є одним з тих продуктів, які Ви ні в якому разі не повинні зберігати в холодильнику. Це абсолютно не продовжує його «життя», у холодному місці він тільки швидше засихає. Найкращим варіантом для нього було б зберігання при кімнатній температурі, але навіть у таких умовах він не повинен пролежати більше чотирьох днів. Якщо Ваша булка занадто велика, і Ви вже точно знаєте, що за цей час Ви його з’їсти не встигнете, найкраще відрізати від нього невеликий шматок, а все інше заморозити.

2. Часник


Часник не любить холод. Немає ніякої необхідності в зберіганні його в холодильнику, він прекрасно проживе в будь-якому сухому місці або, наприклад, на полиці в коморі, але тільки не довше 2-х місяців. Єдиною обов’язковою умовою є хороша вентиляція, це дозволить часнику довше залишатися свіжим.

3. Гострий соус


Існує такий стереотип, що всі приправи і соуси найкраще зберігати саме в холодильнику. Але насправді, більшість з них — сіль, оцет і цукор — є відмінними консервантами. І гострий соус також відноситься до тих продуктів, яким в холодильнику не місце. У коморі він може зберігатися аж до 3-х років, так що немає ніякої необхідності в його зберіганні при низьких температурах. До того ж смак його від цього кращим точно не стає.

4. Картопля


Не дивлячись на те, що мало в якому холодильнику знайшлося б місця для картоплі, навіть, якби було дещо інакше, її там зберігати зовсім не варто. І однією з найголовніших причин є те, що низькі температури перетворять картопляний крохмаль в цукор, таким чином, змінюючи його смак. Найкраще зберігати її в паперовому пакеті знову ж таки в коморі. Уникайте пластикових пакетів, тому що таким чином волога не зберігається, і картопля псується.

Також варто зауважити, що цей продукт зовсім не любить низьких температур, і навіть 7 градусів за Цельсієм можуть мати згубні наслідки. Отже, запам’ятайте, картоплю не варто зберігати в холодильнику, так як це тягне за собою зміну її смаку, консистенції і загального стану, навіть після приготування.

5. Помідори


Намагайтеся уникати зберігання помідорів в холодильнику, так як таким чином вони перетворюються в неїстівні. Справа в тому, що томати дуже люблять тепло, згадайте той період, поки вони ще росли на гілці. Тому, чим довше Ви їх тримаєте в холоді, тим сильніше вони псуються. Не дивлячись на те, що багато хто використовує охолоджені помідори при готуванні, і їсти їх, в принципі, теж ніхто не забороняє, однак, смак у них буде вже зовсім не той. Найкраще, якщо Ви будете зберігати свої помідори прямо на столі, при кімнатній температурі. Також постарайтеся простежити за тим, щоб прямі сонячні промені не змогли їх дістати.

6. Цибуля


Цибуля є основною всіх наших страв, і вже її точно не варто зберігати в холодильнику. Найкраще для цього підійдуть сумки з сітки або тканини, яка дозволяє повітрю циркулювати, тоді вона протримається достатній час. Варто відзначити той факт, що у цибулі немає ніякого захисного шару, навіть коли вона знаходиться в землі. Таким чином, забезпечується її відмінна циркуляція, що найкраще імітувати при зберіганні в сухому приміщенні. Якщо ж Ви покладете її в холодильник, недостатня циркуляція повітря і вогкість змусить її згнити.

Також Вам слід запам’ятати, що цибулю найкраще зберігати в темному місці, так як на світлі вона змінює свій смак. І, до речі, не забувайте, що ні в якому разі не можна її зберігати поряд з картоплею. Від неї виходять особливі гази і волога, які, в свою чергу, змушують цибулю гнити в рази швидше.

7. Кава


Багато людей переконано вважають, що краще, ніж в холодильнику, каві не буде ніде. Інші ж упевнені, що їй там і зовсім не місце. Конденсація в холодильнику безумовно впливає на смак і якість самої кави. Також кава має дуже потужний запах, так що є вірогідність того, що вона змінить смак і запах деяких продуктів.

Відомо, що багато злочинців призвичаїлися ховати в каві навіть наркотики, мовляв, таким чином, можна обдурити собак. Що, безумовно, свідчить про те, що запах у кави справді потужний. Тому подумайте, чи хотіли б ви, щоб вся Ваша їжа була з ароматом арабіки?

Таким чином, виходить, що каву найкраще зберігати в герметичному пакеті або контейнері в коморі.

Категорія: Поради | Додав: admin (17.02.2014)
Переглядів: 409 | Рейтинг: 0.0/0
Веб довідка
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Copyright MyCorp © 2024